Ръководството на завода за производство на автомобили Smart в източния френски

...
Ръководството на завода за производство на автомобили Smart в източния френски
Коментари Харесай

Даймлер се отказва от завода за автомобилите Smart във Франция

Ръководството на завода за произвеждане на коли Smart в източния френски град Амбак, в департамента Мозел, обяви намерението на Daimler да продаде предприятието, където през есента трябваше да стартира произвеждане на модели на немския автомобилостроител, оповестява Фрас прес като се позавава на информация от синдикатите.
Това е ужасяващо, те ни изоставят, коментира пред Агенция Франс Прес Жан-Люк Биелиц, представител на Общата конфедерация на труда (Се Же Те - CGT) в завода, където работят сред 1400 и 1500 чиновници, потвърждавайки информация на в. " Репюбликен лорен ".
Представител на автомобилната компания е удостоверил информацията, като е прецизирал, че желанията са да започнат преговори за продажбата на френския авто цех в Амбак, написа Българска телеграфна агенция.
През март 2019 година Daimler, който е притежател на марките Mercedes-Benz и Smart обяви, че счита да реалокира от 2022 година производството на смартовете в Китай.  За френският цех проектите бяха да започне да създават модели Мерцедес от есента на 2020 година. За преструктурането към новите модели  Daimler беше заречен инвестиция от 500 млн. евро. Френският град е прочут и като Смартвил, защото е историческото отечество на дребния градски автомобил от 1998 година Производството на този модел последователно ще завърши в интервала 2022-2024 година, отбелязва " Франс прес "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР